Spagetti ta’ malajr [vegetarian]

Ingredjenti

200 gr taħlita ta’ tadam kbir u cherry tomatoes
2 imgħaref ġobon iebes maħkuk
100 gr ħaxix staġjonali għall-wiċċ
2 imgħaref żejt taż-żebbuġa
100 gr weraq tal-ispinaċi
Bott tadam ta’ 200 gr
Mazz ħabaq frisk
200 gr spaghetti
Basla mqattgħa
Bżar tal-kulur
Ftit merqtux
Melħ u bżar
400 ml ilma
Stock Pot
Ftit tewm


Metodu

Irranġa t-tadam, l-ispinaċi, il-basla, it-tewm u l-bżar fuq it-taġen. Żid l-għaġin u l-ingredjenti kollha minbarra l-ġobon u l-100 gr ħaxix staġjonali. Poġġi t-taġen fuq nar għoli u ġib il-kontenut tat-taġen jagħli. Uża tongs biex tħawwad l-għaġin regolarment u sajjar għal 10 minuti sakemm l-likwidu jevapora u joħloq zalza.

Neħħi t-taġen mis-sħana u servi b’aktar ġobon pecorino, ftit ħaxix staġjonali u ħabaq frisk mqatta’. Żid il-melħ u l-bżar iswed u servi mill-ewwel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s