Insalata tas-spourting seeds

1 daikon żgħir jew nofs wieħed kbir
1 tadama kbir
20g tursin
20g kosbor frisk
10g nanniegh frisk
1 zunnarija kbira jew tnejn żgħar
kaxxa zghira zerriegha bl’ għeruq tan-nebbieta [sprouting seeds]
70g weraq tal-ispinaċi
30g faqqiegħ
1/2 gidra
Għad-dressing
1 kuċċarina zerriegħa tal-kemmun imfarrak
melħ u bżar
2 mgharef ħall tat-tuffieħ tas-sidru
2 mgharef żejt tal-ġirasol
1/4 qoxra tal-gir

Ghamel ‘dry roast’ biz-żerriegħa tal-kemmun go tagen xott fuq nar gholi.

Ipprepara l-ħxejjex. Tista ‘tħalli l-ġilda fuq id-daikon jew titqaxxar skond il-preferenza tiegħek. Imbagħad aqsamha. Qaxxar il-gidra u z-zunnarija u qattahom slajcis.

Imsaħ it-tadam, il-faqqiegħ u l-ispinaċi.

Uża sikkina mezzaluna biex taqta nofs il-weraq tat- tursin frisk, kosbor u nanniegh. Ħalli n-nofs l-ieħor f’biċċiet ikbar

Ipprepara dressing sempliċi billi tħallat il-ħall ta ‘sidru tat-tuffieħ, żejt tal-ġirasole u melħ u bżar. Uża whisk biex tħallatha. Żid il-qoxra mahkuka tal-ġir, it-tursin mqatta ‘b’mod fin, in-nanniegh u l-kosbor u fl’ahhar iż-żerriegħa tal-kemmun imfarrak u ħallat mill-ġdid.

Irranġa l-ħxejjex ippreparati fuq il-platt magħżul tiegħek. Imbagħad fuq nett żid il-bqija tat-tursin, il-kosbor u n-nagħniegħ u is-sprouting seeds.   Eżatt qabel ma sservi żid il-dressing u hallat.

Xin hu Daikon ?

 

For the recipe in English click here

Fotografija Rachel Muscat

Qed nuża Apple Cider minn Kuhne u Golden Drop Oil tal-ġirasole minn Quality Foods Marketing, żerriegħa tal-kemmun, melħ u bżar minn Lamb Brand u ħxejjex minn Big Fresh Mosta

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s