Penne biz-zalzett Malti

Ingredjenti għal erba’ persuni

Penne madwar 75g sa 120g kull wieħed

madwar 200g zalzett tal-Malti

tmienja tadam miż-żgħar, (cherry tomatoes),, maqsumin fin-nofs

żewġ ponnijiet rukola

nofs chili niexef żgħir, mqatta’ fin

nofs kuċċarina rignu

żewġ sinniet tewm

erba’ mgħaref krema friska

sitt mgħaref inbid, jiena nħobb nuża Rose ma dan id-dixx

Melħ oħxon, bżar mitħun frisk

Ftit żejt taż-żebbuħa

Parmegian jew Gran Padano maħkuk frisk

Metodu

Sajjar l-għaġin skont kif jgħidlek il-pakett. Ġo kazzola, saħħan iż-żejt taż-żebbuġa u itfa’ it-tewm. Ħawwad u itfa’ il milli taz-zalzett.

Żied iċ-chilli u rignu u sajjar ftit aktar. Żied l-inbid, sajjar u naqqas iz-zalza fuq in-nar. Żied il-krema u ħawwar bil-melħ u bżar. Ħallat iz-zalza mal-għaġin.

Imbagħad fl-aħħar żied iċ-cherry tomatoes maqsumin minn nofs u r-rukola

Spiċċa billi tagħmel ftit Parmegian jew Gran Padano fil-wiċċ.

For the recipe in English click here

Aktar dwar iz-zalzett tal-Malti

Trade Enquiries:

Parmegian u Gran Padano Ambroisi minn Borg and Aquilina

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s