Eclairs perfetti

B’din r-riċetta l-eclairs mingħajr dubju se jigu dejjem perfetti. [grazzi lil Renato Briffa]

 

Ghandek bzonn:

250 ml ilma
125g Butir
120g dqiq 00
3 sa 4 bajd

Sahhan il-forn għal 220 °

Poġġi kontenatur kbir mimli bl ‘ilma fil-qiegħ tal-forn sabiex ikun hemm umdità fil-forn.

Poġġi l-ilma tar-ricetta go kazzola u żid il-butir maqtugħ f’biċċiet żgħar
Ġibu jgħali u neħħi mis-sħana.
Żid id- dqiq mgħarbul darbtejn u ħawwad sew. Jiena nuża mgħarfa ta ‘l-injam.
Iritorna l kazzola fuq sħana moderata u ħawwad kontinwament sakemm it-taħlita tħalli l-ġnub tal-kazzola.
Neħħi mis-sħana u ħallih jiksaħ.
Habbat il-bajd f’kontenitur separat u gradwalment żid mal-kazzola.
M’għandekx iżżid il-bajd kollu f’daqqa u ieqaf meta t-taħlita qiegħda tibda taghqad flimkien.

Poġġi fil-borża tal-pajping bil-bokkin tal-għażla tiegħek u poġġi fuq dixx tal-ħami miksi bil karta forn u isprejat bis sprej tal hami.
Sajjar go forn shun 220 C għal 25 minuta mingħajr ma tiftaħ il-bieb.
Jekk meħtieg sajjar ghal ftit minuti ohra
Ħalliha tibred.
Aqta il-eclairs minn nofs u poġġi il-mili ta’ l-għażla tiegħek jew halli shah u iksi bic cikkulata mahlula.

eclairs

For the recipe in English click here

 

Trade Enquiries:

Flour by Allinson and Sugar by Silver Spoon from Borg and Aquilina

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s