Pulpetti tal-bakkaljaw

baccaljaw 3 leaves.jpg

Waqt Lea’s Good Food Everyday ikliet ghal-randan

 

Din hija riċetta oħra tan-nanna tiegħi. Kont nisma’ lil missieri jitkellem ukoll dwar il-bejjiegħa tat-triq li kienu jiġu fl-irħula bil-karrettuni b’dawn il-fritturi tal-bakkaljaw u l-bigilla. Il-melħ kien metodu rħis biex jippreservaw il-ħut fi żminijiet meta mhux kulħadd kellu frigg. Tista’ ssib riċetti li jużaw baking powder għall-fritturi. In-nanna kienet tuża l-ħmira. Servi ma’ insalata sempliċi.

1kg bakkaljaw
żejt tal-girasole minn 3 Leaves għal-qali
500ml ilma
500g dqiq
10g ħmira niexfa
niskata melħ
oregano niexef u nagħniegħ frisk

Metodu:

Xarrab il-bakkaljaw matul il-lejl. Biddel l-ilma u laħlaħ darbtejn. Għalli l-bakkaljaw sakemm jirtab; neħħi l-ilma u l-għadam. Ħallat il-ħmira mad-dqiq u l-ingredjenti xotti. Żid l-ilma fietel u ħalli t-taħlita tistrieħ siegħa. Poġġi l-biċċiet tal-bakkaljaw fit-taħlita u aqli sakemm minn barra jsir dak il-lewn dehbi. Ħalli l-pulpetti joqogħodu għal ħames minuti qabel ma sservi.

Nuza sunflower oil 3 leaves minn J Calleja Import Export Ltd

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s