Soppa tal-artiċokks

artichoke soup.jpg2 mgħaref żejt taż-żebbuġa

4 sinniet tewm

nofs basla mqattgħa

niskata noċemuskata

melħ u bżar

500g artiċokks, maħsul u mqatta’, jew uza tal bott

2 kikkri stokk tal-ħaxix

mgħarfa mascarpone mħallta ma’ mgħarfa yoghurt

tursin frisk għall-wiċċ

Metodu:

Poġġi ż-żejt taż-żebbuġa f’kazzola u żid il-basal u t-tewm fuq nar baxx. Ħawwad għal ħames minuti, imbagħad żid l-artiċokks. Sajjar għal żewġ minuti u żid l-istokk. Sajjar sakemm jagħli, imbagħad baxxi n-nar u ħalli l-borma ttektek għal 40 minuta. Neħħi minn fuq in-nar, ħalli s-soppa tiksaħ ftit u itħanha b’hand blender sakemm tiġi lixxa. Żid il-mascarpone u l-yoghurt. Saħħan u servi. Ferrex ftit tursin frisk fil-wiċċ.

 

Nuza artiċokks ta’ 3 leaves minn J Calleja Import Export Ltd

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s