Foccacia ta’ malajr bla hmira

costa d oro bottles.jpg
żejt taż-żebbuġ biex tidlek id-dixx

500g dqiq self raising

kuċċarina bicarbonate of soda

niskata melħ

400ml yoghurt

mgharfa hall ta tuffieh organiku jekk trid

L-ingredjenti li tista’ tuża fil-wiċċ:

zalzett tal-Malti imqatta’

klin

żebbuġ iswed

tadam imqatta’

Parmeggiano Reggiano

melħ u bżar

rignu

Ixgħel il-forn f’temperatura ta’ 200 grad celsuis. Idlek dixx b’ammont sostenzjali ta’ żejt taż-żebbuġa.

Għarbel id-dqiq u l-‘bikarbonat’ f’bieqja kbira. Żid il-melħ.

Għamel toqba fin-nofs u ferra il yoghurt. B’mozzjoni ċirkulari ħallat id-dqiq mal-buttermilk jew yoghurt. Żid il-kumplament tal-buttermilk u ibqa’ ħallat sakemm ikollok għagina ratba.

Qiegħed l-għaġina fuq wiċċ kollu dqiq u iftaħha f’dan id-daqs: 35x20cm. Poġġi t-taħlita f’dixx midluk biż-żejt u idlek l-għaġina biż-żejt taż-żebbuġa.

Għamel ħofor fuq il-parti ta’ fuq tal-għaġina.

Qiegħed biċċa zalzett, klin, żebbuġa u rota tadama f’kull ħofra.

Ferra ftit żejt taż-żebbuġa u żid melh tal-baħar, bżar, parmeggiano reggiano u rignu.

Sajjar l-għaġina fil-forn għal nofs siegħa f’temperatura ta’ 200 grad celsuis sakemm il-ħobż ikun misjur minn fuq u minn taħt.

Meta l-focaccia tkun saret u għada sħuna, dellek fuqha ftit aktar żejt taż-żebbuġa. Ħalliha tiksaħ ftit qabel ma sservi.

Trade Enquiries: Costa D’Oro by J Calleja Import Export Ltd

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s