Pudina tal-Millied bla glutina

pudina_tahlita

3 jew 4 mgħaref brandy jew uza koncentrat tal aronia

meraq ta’ lumija

meraq ta’ larinġa

2 mgħaref konfettura

4 mgħaref qoxra taċ-ċitru maħkuka

1/2 tuffieħa maħkuka

500g frott niexef li jogħġbok

50g lewż imqatta’

mgħarfa kannella

200g dqiq bla glutina

80g frak tal-ħobż bla glutina

40g butir jew 30ml żejt taż-żebbuġa

niskata melħ

2 bajdiet

3 mgħaref stevia

Metodu:

Ħallat kollox flimkien. Idlek skutella u poġġi t-taħlita fiha. Iksiha bl-istretch and seal u ħalliha fil-friġġ għal lejl. L-ghada sajjarha banju marija għal tliet sigħat. Ħalliha tiksaħ u taqqabha bi skewer. Ferra’ grokk brandy jew port. Iksi l-pudina bit-tin foil. Kull ġimagħtejn ibqa’ żid grokk brandy jew port. Servi l-pudina fil-ġurnata tal-Millied wara li terġa’ ssajjarha banju marija għal 45 minuta.

Din ir-riċetta ta’ Lea Hogg ixxandret fil programm televiżiv. Ara wkoll www.facebook.com/goodfoodeveryday

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s