Aħsel il-frott u ħxejjex fl -ilma kiesaħ bi 2-3 imgħaref ta’ bikarbo nat biex jitneħħew uħud mill-impuritajiet li ħallew warajhom mill-ilma tal-vit. Tista’ wkoll tpoġġi ammontżgħir ta’ bikarbonat fuq sponża jew pinzell imxarrab u timsaħ il-ħaxix u frott bih. Kun żgur li tlaħlaħ kollox sewwa qabel isservi, tal-kors.

Tenderizer għal-laħam

Poġġi ftit bikarbonat fuq il laħam. Iksih u poġġi fi l-friġġ ghal 3-5 siegħat u laħlaħ sew qabel ma ssajjar.Jekk se żżomm il-ħut frisk fi l-friġġ laħlaħ il-ħut fl -ilma mħallat bil-bikar-
bonat biex ma jħallix riħa fi l-friġġ. Żewġ imgħaref ma’ litru ilma. Laħlaħ il-ħut u xxutah qabel ma ssajjar.

Naqqas aċidi fi r-riċetti: Żid niskata bikarbonat waqt it-tisjir tal-ikel bħal zalza jew  stuffat.

Jekk għandek riċetta u tpoġġi wisq ħall, żid ftit bikarbonat mat-taħlita biex tagħmlu t-togħma inqas qawwija.

Good Food Everyday jixxandar kuljum fuq Smash TV

Advertisements