Pastini ta’ Tamal u Tin

Għandek bżonn:

kikkra tamal imqatta’

kikkra lewż imqatta’

kikkra żbib

kwart ta’ kuċċarina trab tal-ginger

5-8 tiniet imqaddin

nofs kikkra meraq tal-larinġ

4 mgħaref għasel

kikkra coconut

2 mgħaref ilma tal-ward (rosewater),

ftit coconut żejjed, għall-kisi tal-pastini

Metodu:

Saħħan il-forn għal temperatura ta’ 160�C. Uża hand blender bies tgħaqqad l-ingredjenti flimkien. Jekk it-taħlita ma tkunx iebsa biżżejjed, żid il-coconut. Ifforma blalen żgħar u agħmel ponta biex jiġu forma ta’ piramidi. Rembel il-pastini ġol-coconut żejjed. Poġġihom fuq tilar tal-ħami u aħmi għal madwar 25 minuta sakemm jismaru.

Tista taħżen il-pastini f’reċipjent għal ftit ġimgħat imma fis-sajf poġġi r-reċipjent fil-friġġ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s