Kejk ħafif taz-zunnarija u ċ-ċikkulata

Dan huwa kejk ieħor ħafif u ta’ malajr!

Għandek bżonn:

125g butir

125g zokkor

200g dqiq self-raising

3 bajdiet

2 zunnarijiet maħkuka

mgħarfa ħalib

25g buttuni taċ-ċikkulata skura

mgħarfa kokodina

kuċċarina baking powder

ponta ta’ kuċċarina noċemuskata

Għandek bżonn landa ta’ 20ċm, midluka bi ftit butir jew miksija bil-karta forn.

Metodu:

Saħħan il-forn għal 170 grad Celcius.

Poġġi l-butir ġo skutella. Żid iz-zokkor. Uża mixer biex tħallat il-butir u z-zokkor u ħawwad sakemm it-taħlita tiġi bajda. Żid il-bajd. Għarbel id-dqiq, il-baking powder u l-kokodina flimkien. Żid l-ingredjenti kollha minbarra t-taħlita tad-dqiq. Uża mgħarfa u ċid id-dqiq bil mod il-mod. Tħawwadx ħafna.

Ferra’ ġod-dixx u aħmi għal nofs siegħa sakemm isir minn ġewwa u jieħu ftit kulur.

Din hija riċetta ta’ Lea Hogg: www.goodfoodeveryday.wordpress.com

 

Il frott u haxix tieghi jigi minn Big Fresh il Mosta u Barbuto [organic]

Dqiq minn St Georges Brand

Advertisements

3 thoughts on “Kejk ħafif taz-zunnarija u ċ-ċikkulata

  1. can you pls send me a receipe for Christmas fruit cake tks for your nice receipes

    2016-11-06 7:56 GMT+01:00 Good Food Tips :

    > Good Food Everyday posted: “Dan huwa kejk ieħor ħafif u ta’ malajr! > Għandek bżonn: 125g butir 125g zokkor 200g dqiq self-raising 3 bajdiet 2 > zunnarijiet maħkuka mgħarfa ħalib 25g buttuni taċ-ċikkulata skura mgħarfa > kokodina kuċċarina baking powder ponta ta’ kuċċarina noċe” >

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s