pissaladiere-blog500g dqiq self-raising
nofs kuċċarina bikarbonat
kwart ta’ kuċċarina melħ
250ml plain yoghurt
Għall-wiċċ:
żebbuġ iswed sħiħ
landa żgħira inċova
500g basal moqli
nofs kuċċarina ħwawar imħalltin u mnixxfin
Metodu:
Għarbel id-dqiq fi skutella kbira. Żid il-melħ u l-bikarbonat. Ferra’ l-yoghurt u żid sakemm l-għaġina tagħqad. Ħawwad b’idejk jew b’mgħarfa. Kompli żid il-yoghurt sakemm ikollok għaġina ratba. Tagħġinhiex. Poġġiha mill-ewwel fuq tilar tal-ħami midluk biż-żejt taż-żebbuġa.
Poġġi l-basal fuq l-għaġina u ferrex il-ħwawar nexfin. Ifrex iż-żebbuġ iswed u agħmel kannizzata bl-inċova. Ferra’ ftit qtar taż-żejt taż-żebbuġa aħmi għal madwar 30 minuta f’temperatura ta’ 200C sakemm il-pizza tieħu kulur sabiħ u dehbi.
(Dawk li jixtiequ jevitaw il-melħ jistgħu jużaw strixxi rqaq tat-tadam minflok l-inċova.),

Advertisements