Soppa tal Qarabaghli u Ciccri: Ricetta tal Gurnata

Ghandek Bzonn:

6 qarabagħliet

150g ċiċri misjur

2 basliet, imqattgħin dadi żgħar

2 sinniet tewm imqattgħin

dada tal-istokk

kuċċarina trab tal-ġinġer

kwart ta’ kuċċarina trab tal-kosbor

niskata noċemuskata

mgħarfa żejt taż-żebbuġa

mgħarfa ħall tat-tuffieħ organiku

melħ u bżar

60g lewż imqatta’ jew pine nuts sħaħ

Metodu:

Biex issajjar iċ-ċiċri, aħslu u ħallih jixxarrab għal lejl. Sajru billi tpoġġih ġo borma bl-ilma u ġġibu jagħli. Jekk tixtieq tqassar il-ħin tas-sajran, żid kwart ta’ kuċċarina bikarbonat meta jibda jagħli. Kif ikun irtab biżżejjed, neħħih minn fuq in-nar u laħalħu. Tista’ wkoll tuża ċiċri tal-bott.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s