Soppa tal Gidra bil Kari: Ricetta televiziva

curried kohlrabi soup photo 2 (2).pngGhandek Bzonn:

2 ġiddriet mqaxra

200g għads aħdar (puy lentils),

tliet patatiet mdaqsa mqaxra u mqatta’ biċċiet

żewġ basliet mqaxxrin u maqtugħin rqaq

tliet sinniet tewm mqatta
’

dada ta l-istokk naturali

mgħarfa kunserva

żewġ kuċċarini trab tal-kari

1/4 ta’ kuċċarina trab tal-ginger

niskata noce muscata

mgħarfa żejt tajjeb

melħ u bżar jekk trid

Metodu:

Aħsel l-għads aħdar u ħallih jixxarab għal lejl. Sajru skont l-istruzzjonijiet tal-pakkett. Meta jsir neħħi l-ilma u ħallieh fi skutella sakemm ma tiġi bżonnu.

Aqli l-basal fiż-żejt fuq nar moderat sakemm l-ewwel jiġi transparenti u mbagħad jiġi kkaramelizat imma tħaliehx isir ismar ħafna

Neħħi nofs il-basal u żommu fi skutella biex tużah wara.
 Żid il-kari u l-ginger u ħawwad. 
Żid żewġ ġiddriet mqatta’, il-ħaxix li baqa’ il-ħwawar u l kunserva. Ħawwad u għerreq il-ħaxix fl-ilma. Għolli n-nar u ġibu jgħali. Baxxi n-nar u ħalli l-borma ttektek għal 35 minuta jew sakemm isir il-ħaxix.

Neħħi minn fuq in-nar u ħalli s-soppa tiksaħ qabel ma tidħanha biex issir lixxa. Meta tkun lesta biex isservi saħħan is-soppa u żid nofs l-għads aħdar.

Servi fi skutella tas-soppa u għall-wiċċ żejjen b’żewġ mgħaref għads ftit mill- basal moqli u ftit dadi tal-ġidra moħmija.

 

Trade Enquiries:

Spices u kari: Schwartz   Kunserva: Victoria Brand   minn P J Sutters

Frott u Haxix frisk: Big Fresh

Cubes naturali minn Kallo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s