Ghanek bzonn:

L-ewwel sett ta’ ingredjenti:

200g dqiq self-raising

50g ħafur (oats),

kuċċarina bikarbonat

1/2 kuċċarina baking powder

kuċċarina trab tal-kannella

120g lewz pekan jew gewz mqattta

(ħawwad dawn l-ingredjenti flimkien),

It-tieni sett ta’ ingredjenti:

200g zunnarija maħkuka

qoxra ta’ żewġ larinġiet maħkuka

(ħawwad dawn l-ingredjenti flimkien),

It-tielet sett ta’ ingredjenti:

150ml żejt taż-żebbuġa

200g żbib isfar

4 bajdiet

meraq ta’ żewġ larinġiet

(ħawwad dawn l-ingredjenti flimkien),

 

Saħħan il-forn għal temperatura ta’ 160 grad Celcius.

Żid it-taħlita taz-zunnarija mat-taħlita tad-dqiq. Ħawwad malajr. Żid it-taħlita l-oħra u ħawwad b’mgħarfa tal-metall, imma tħawwadx iżżejjed. Poġġi t-taħlita f’dixx midluk ta’ 23ċm. Aħmi fil-forn għal 35 minuta mingħajr ma tiftaħ il-forn. Jekk ikun jonqsu aktar biex isir, aħmi għal xi għaxar minuti oħra.

Advertisements