Soppa tal ghadds u sweet potato

sweet-potato-soup 

100g għads oranġio

100g patata ħelwa

nofs basla

sinna tewm

noċemuskata

litru ilma

dada tal-istokk

50g zunnarija mqattgħa

2 mgħaref żejt taż-żebbuġa

zunnarija oħra – qattagħha forma ta’ spagetti bi spiralizer

Metodu:

Qalli l-basla u t-tewma ħafif fiż-żejt taż-żebbuġa. Żid in-noċemuskata u d-dada tal-istokk u ħawwad, imbagħad żid iz-zunnarija mqattgħa, il-patata ħelwa u l-għads.  Ħawwad u żid l-ilma. Meta t-taħlita tagħli, baxxi n-nar u ħalli l-borma ttektek għal nofs siegħa sakemm jirtabu l-ħxejjex. Jekk hemm bżonn żid aktar ilma.

Neħħi s-soppa minn fuq in-nar u ħalliha tiksaħ.  Uża hand blender biex titħanha.

Għall-wiċċ, agħmel l-ispagetti taz-zunnarija billi tqattagħha bi spiralizer. Sajjarhom ħafif fuq il-fwar u servi fil-wiċċ tas-soppa.

Trade Enquiries:

Haxix: Big Fresh

Sprializer: Tescoma

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s